Legionella bestrijding

 • Legionella bestrijding

  Bent u op zoek naar professionele hulp voor legionella bestrijding? Dan bent u bij Holland Building aan het juiste adres! Het is natuurlijk heel vervelend als u last heeft van de legionella bacterie. De bacterie komt voornamelijk voor in stilstand water en kan ernstige longontstekingen veroorzaken. Uiteraard wilt u zo snel mogelijk de bacterie dood hebben, zodat u bijvoorbeeld weer veilig kunt douchen.

  Meer informatie aanvragen >

  Hoe u de legionella kunt bestrijden:

  De legionella bacterie heeft een aantal belangrijke factoren nodig om te kunnen groeien / overleven, Wanneer deze niet (meer) aanwezig zijn gaat de bacterie dood. Hieronder de factoren op een rijtje:

  Water

  Ten eerste: water. Dit is noodzakelijk voor de bacterie om te groeien. Het is voor de bacterie niet mogelijk om te groeien in een droge omgeving. Zonder water kan de bacterie namelijk niet overleven en vermenigvuldigen.

  Zuurstof

  Een andere kritieke factor voor de bacterie om te overleven is: zuurstof. Net zoals de mens, heeft de bacterie zuurstof nodig om te kunnen overleven.

  Temperatuur:

  De temperatuur is heel belangrijk voor de bacterie. De ideale temperatuur is 37°C, dit is de optimaal voor de bacterie om te kunnen groeien. Boven de 55°C gaat de bacterie dood. Bij hele lage temperaturen gaat de bacterie niet dood, maar kan het ook niet groeien.

  Voeding

  De bacterie heeft ijzerverbindingen en diverse aminozuren nodig om te kunnen overleven en te blijven groeien. Daarnaast heeft het natuurlijk ook de organische verbindingen nodig, die de bron zijn voor energie en koolstof.

  Plaatsing

  De legionelle bacterie komt met name voor op de biofilm. Dit is een laag slijmachtige substantie die zich vormt aan de binnenkant van waterleidingen of op de bodem van een reservoir.

  Professionele hulp voor de legionella bestrijding

  U kunt altijd eerst proberen of u zelf het probleem op kunt lossen. Dit kunt u doen door de leidingen en kranen goed door te spoelen. Zet alle kramen open, zowel warm al koud en laat deze minimaal 1 minuut rustig doorstromen. In de meeste gevallen is het doorspoelen van de leidingen echter niet voldoende. Dan heeft u professionele hulp nodig om de bacterie te doden. Bij Holland Building zijn wij gespecialiseerd in de bestrijding van legionella. Onze professionals zorgen dat het probleem snel en vakkundig opgelost wordt. Neem snel contact met ons op en wij helpen u graag verder!


 • 088 900 16 00
  Neem contact op


 • legionella preventie

 • legionella preventie