Bouwkundige opname

 • Bouwkundige opname

  Bij een bouwkundige opname krijgt u een volledig inzicht in de staat van uw woning of bedrijfspand. Op deze manier weet u welke gebreken er in de woning zijn, hoe veilig deze is en welke kosten u in het pand moet maken. Een bouwkundige opname wordt veelal uitgevoerd bij het kopen van een nieuwe woning of kantoorpand. Toch is het ook bij een huidige woning zeker aan te raden om periodiek een bouwkundige opname te doen. Een bouwkundige opname is dan ook onderdeel van onze woning apk of wel NEN 8025 keuring.

  Meer informatie aanvragen >

  Waarom een bouwkundige opname?

  Wanneer u een nieuwe woning of bedrijfspand koopt dan is de bouwkundige opname vooral bedoelt om een specialistisch oog door het voor u nog vrij onbekende pand te laten lopen. Zo krijgt u een goed beeld van de huidige staat van het pand en kunt u rekening houden met eventuele herstelkosten. Daarnaast heeft u een onderzoeksplicht en bij gebreken staat u zo sterker bij het juridisch geschil. Bij het aankopen van een pand is een bouwkundige opname dan ook zeer aan te raden. Echter ook wanneer u de huidige veiligheid van uw pand in kaart wilt brengen is een bouwkundige opname geen slecht idee. Net als bij veel ander onderhoud, zijn de kosten vaak relatief lager, wanneer u snel bij het probleem bent.

  Hoe wordt een bouwkundige opname uitgevoerd?

  Een bouwkundige opname wordt uitgevoerd door een van onze specialisten. Tijdens de bouwkundige opname wordt de volledige woning onder de loep genomen op bouwkundige gebreken. Buiten de binnenkant van de woning betreft dit bijvoorbeeld ook de riolering en het dak van de woning. Alle facetten die kosten met zich mee kunnen brengen voor een volledig herstel, worden meegenomen. Deze bevindingen worden verwerkt in een rapport zodat u precies weet wat de staat van het pand is. Dit maakt dat u direct met de punten aan de slag kan, of deze punten kunt meenemen in de aankoop van het pand en hierdoor een sterke onderhandelingspositie heeft.

  Bouwkundige opname door Holland Building

  Wanneer u een bouwkundige opname wilt laten uitvoeren, dan helpen we bij Holland Building u graag verder. Wanneer u contact met ons opneemt dan plannen we graag een gezamenlijke afspraak in, of we komen langs om de bouwkundige opname zelfstandig uit te voeren waarna u het rapport van ons ontvangt. De bouwkundige keuring kan ook worden meegenomen in een woning apk of NEN 8025 keuring. Voor een complete bouwkundige opnamen, bent u bij Holland Building op het juiste adres.

 • 088 900 16 00
  Neem contact op

 • NTA 8025 keuring

 • NTA 8025 keuring