Brononderzoek

 • Brononderzoek

  Legionellabestrijding
  In veel gevallen behoort u water elk half jaar te (laten) bemonsteren en analyseren ter legionellapreventie. Constateren onze specialisten of u zelf bij periodieke bemonstering een te hoge concentratie legionellabacteriën, dan voeren zij desgewenst een onregelmatigheidsonderzoek (brononderzoek) voor u uit. Aan de hand van dit onderzoek brengen zij door middel van correcties de concentratie bacteriën naar acceptabele waarden terug. Bijvoorbeeld door desinfectie of het toepassen van alternatieve technieken.

  Meer informatie aanvragen >

  Hulp bij legionellapreventie en –bestrijding?
  Wilt u voldoen aan alle wetgeving én aan de zorgplicht voor uw gasten die gebruik maken van water in uw organisatie? Zoekt u daarom hulp en advies voor gedegen legionellapreventie? Holland Building Maintenance B.V. is gecertificeerd conform BRL-6010. Deze certificering is verplicht voor bedrijven die risicoanalyses uitvoeren en beheersplannen opstellen voor prioritaire locaties. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw legionellabeheer in goede handen is.

  Twijfelt u over de mogelijke aanwezigheid van de Legionella bacterie in uw installaties? Laat dan een professioneel brononderzoek uitvoeren door de specialisten van Holland Building Maintenance. Wij controleren of er sprake is van een besmetting en helpen u bij het nemen van passende maatregelen in het vervolgtraject.

  Een brononderzoek wordt ook wel een onregelmatigheidsonderzoek genoemd en volgt vaak na de constatering van een relatief hoge concentratie Legionella bacteriën in uw waterleidingsysteem. Dit kan bijvoorbeeld geconstateerd worden tijdens een halfjaarlijkse bemonstering of analyse ter preventie van legionella.

  Brononderzoek voor legionella beheersplan

  Dit is een van de redenen dat het verstandig is uw halfjaarlijkse controle uit te laten voeren door een specialistische partij met aantoonbare kennis en expertise. Holland Building Maintenance is BRL-6010 gecertificeerd en is daarmee uw ideale partner op het gebied van de uitvoering van risicoanalyses en het opstellen van beheersplannen voor prioritaire locaties.

  Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van brononderzoek en het implementeren van beheersmaatregelen op maat. Legionella preventie is van groot belang voor organisaties binnen uiteenlopende sectoren. Of het nu om woningen gaat of om prioritaire instellingen: u wilt legionella besmetting ten koste van alles voorkomen.

  Brononderzoek voor legionella bestrijding

  Legionella besmetting is met name risicovol voor kwetsbare individuen met een verlaagde weerstand, maar kan dan ook tot een breed spectrum aan klachten leiden. Van een longontsteking door legionella (ook wel bekend als de veteranenziekte) tot een tijdelijke griepvariant; de klachten zijn zeer divers en het is dan ook sterk aan te bevelen om professionele maatregelen te nemen ter preventie.

  Dit begint al bij het laten uitvoeren van een brononderzoek wanneer u twijfelt over de eventuele aanwezigheid van de Legionella bacterie. Desinfectie of alternatieve maatregelen zijn over het algemeen alleen noodzakelijk wanneer het brononderzoek aangeeft dat de concentratie aanwezige Legionella bacteriën gevaarlijk hoog is.

  Laat tijdig een brononderzoek uitvoeren

  Wacht bij voorkeur niet te lang met het uitvoeren van een brononderzoek, want dan kan de bacterie zich in de loop van de tijd wellicht verder verspreiden. Hoe eerder u besluit in te grijpen, hoe effectiever de bestrijdingsmaatregelen in de praktijk zullen zijn. Over het algemeen blijkt thermische desinfectie vaak voldoende om de bacterie uit uw waterinstallatie te verwijderen.

  In sommige gevallen kan de toepassing van chemische desinfectie of een alternatieve techniek echter noodzakelijk zijn. Chemische desinfectie doodt alle aanwezige Legionella bacteriën in uw waterleidingsysteem, maar is wel relatief ingrijpend ten opzichte van thermische desinfectie. Het vroegtijdig voorkomen van legionella is daarom altijd de beste optie.

  Onderhoudscontract bij Holland Building Maintenance

  Wanneer u legionella wilt voorkomen maar geen omkijken wilt hebben naar de bestrijding ervan, is een legionella onderhoudscontract van Holland Building Maintenance een uitstekend idee. Net zoals bij een brononderzoek controleren wij op frequente basis of er sprake is van een risicovolle situatie en krijgt u een heldere rapportage over de resultaten.

  Zo heeft u altijd inzicht in de status van uw installatie en hoeft u zich geen zorgen te maken over de eventuele aanwezigheid van de Legionella bacterie. Wilt u meer informatie ontvangen over ons brononderzoek of een van onze andere diensten? Neem dan contact op via info@hollandbuilding.nl of spreek een van onze medewerkers telefonisch via 088 900 16 00


 • 088 900 16 00
  Neem contact op


 • boiler reinigen

 • boiler reinigen