Formaldehyde meten

 • Formaldehyde meten

  Wilt u formaldehyde laten meten door een professioneel bedrijf zodat u kloppende resultaten krijgt? Holland Building heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van het meten van de luchtkwaliteit in panden waaronder formaldehyde. Lees vooral verder om meer te weten te komen over formaldehyde en hoe we de metingen verrichten.

  Wat is formaldehyde?

  Formaldehyde is gas welke niet zichtbaar is voor het oog. Formaldehyde staat voornamelijk bekend om zijn prikkelende geur. Het gas wordt gebruikt in verschillende producten. Zo kan het in verf, meubels en bijvoorbeeld laminaat voorkomen. De stof wordt gebruikt als reactieve component. Dit zijn stoffen die makkelijk reageren met andere stoffen en dit is een populaire toepassing voor producten. Ook in rook kan formaldehyde voorkomen. Zo komt het vrij uit openhaarden, kaarsen en bijvoorbeeld wierook.

  Waarom formaldehyde meten?

  Formaldehyde lijkt op het eerst oog een onschuldig gas, maar kan schandelijk zijn als deze langdurig wordt ingeademd. De stof is namelijk mogelijk kankerverwekkend en kan irritatie veroorzaken aan de luchtwegen. Zeker wanneer personen die astma hebben of andere overgevoeligheden aan de luchtwegen kan het gas klachten veroorzaken.

  Het herkennen van formaldehyde

  Formaldehyde is te herkennen aan een prikkelende en sterke geur. De geur kan worden vergeleken met lijm of de geur van viltstiften. U kunt een hoge concentratie zwaveldioxide ook herkennen wanneer u zich niet lekker gaat voelen in een ruimte. De geur en eigenschappen van het gas zorgen ervoor dat u waarschijnlijk niet lang in de kamer kunt blijven zitten.

  Het meten van formaldehyde

  Het meten van formaldehyde wordt gemeten door een uitgebreid geuren onderzoek en het meten van de luchtkwaliteit. Bij Holland Building hebben we een team van specialisten met een brede ervaring op het gebied van luchtkwaliteit meten. Op deze manier krijgt u een complete analyse en professioneel advies.

  Wilt u formaldehyde in uw woning of pand laten meten?

  Wilt u formaldehyde meten in uw woning of bedrijfspand? De experts van Holland Building staan voor u klaar. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies of plan direct een afspraak bij ons in. We staan graag voor u klaar!

   

  Meer informatie aanvragen >

   

  Veelgestelde vragen over het meten van formaldehyde

  Is formaldehyde schadelijk?

  Bij korte blootstelling aan het gas is formaldehyde niet schadelijk. Wanneer u echter langdurig in een ruime aanwezig bent met een hoog gehalte aan formaldehyde, dan kunt u zich onprettig gaan voelen. Wanneer u daarom het idee heeft dat een ruime in uw kantoor of bedrijfspand een hoog gehalte aan formaldehyde heeft, dan is het raadzaam om metingen te laten doorvoeren. Op deze manier kan de stof worden opgespoord en kunnen de nodige vervolgstappen worden doorgevoerd.

  Waar komt Holland Building de luchtkwaliteit meten?

  Holland Building is in zowel Nederland als Vlaanderen werkzaam. Of u daarom nu in Groningen of Gent de luchtkwaliteit van uw kantoorpand wilt meten: dan staat Holland Building voor u klaar. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken. We staan graag voor u klaar.

 • Koolmonoxide

 • Koolmonoxide