Zwaveldioxide meten

 • Zwaveldioxide meten

  Heeft u last van een lucht die doet denken aan zwavel in uw huis of kantoorpand? Dan is het aan te raden om iemand in te schakelen die de zwaveldioxide meet in uw pand of woning. Een zwavellucht kan namelijk wijzen op de aanwezigheid van zwaveldioxide. Gezien zwaveldioxide een erg gevaarlijke stof is die zware gevolgen op de gezondheid veroorzaakt, is spoedig handelen belangrijk om risico’s uit te sluiten. Bij Holland Building voeren we deze metingen van zwaveldioxide uit. Herkent u op dit moment de geur? Neem dan direct contact met ons op.

  Wat is zwaveldioxide?

  Zwaveldioxide is een giftig gas. Het heeft een zwavelachtige lucht die kan worden vergeleken met het aansteken van lucifers. Het gas is in de natuur te vinden bij de uitbarstingen van vulkanen. Gelukkig hebben we daar in Nederland geen last van, maar ook bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt zwaveldioxide vrij. Dit is dan ook veruit de grootste herkomst voor de aanwezige zwaveldioxide in onze atmosfeer. Zwaveldioxide kan verschillende problemen aan de luchtwegen veroorzaken zoals astma en chronische longziekte. Een hoog volume zwaveldioxide in de lucht kan worden herkent door de aanwezigheid van smog. Wanneer u in een gebied woont of een zakelijk pand bezit welke dicht bij een elektriciteit centrale gelegen is of waar smog zich voordoet, is het zeker aan te raden om zwaveldioxide te meten. Zo beschermt u niet alleen de gezondheid van uzelf, maar ook de overige gebruikers van het pand.

  Het herkennen van zwaveldioxide

  Zwaveldioxide is zonder te meten via de geur te herkennen. Zwaveldioxide komt vrij bij een net aangestoken lucifer. Dit is daarom een goede vergelijking om te maken wanneer u denkt een verhoogt aantal zwaveldioxide in uw woning te hebben. Daarnaast ruikt zwaveldioxide naar zwavel en kan het doen denken aan een rotte eierenlucht.

  Het meten van zwaveldioxide

  Voor het meten van zwaveldioxide hebben we specialisten in dienst die door middel van monsternames, detectieapparatuur en een uitgebreide luchtanalyse een volledig beeld van de luchtkwaliteit kan meten. Wanneer het daggemiddelde uitschiet over de grenswaarde van 125 µg/m3 en uurgemiddelde van 350 µg/m3, kunnen we u ook adviseren over het oplossen van het zwaveldioxide probleem.

  Wilt u zwaveldioxide in uw woning of pand laten meten?

  Wilt u zwaveldioxide meten in uw woning of bedrijfspand? De experts van Holland Building staan voor u klaar. Ons team helpt u graag middels een professionele analyse en advies om de risico’s in uw pand weg te nemen. Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren u graag aan de telefoon en plannen bij duidelijke signalen direct een afspraak met u in.

  Meer informatie aanvragen >

 • Koolmonoxide

 • Koolmonoxide