Legionella en Corona

Legionella en Corona

De uitbraak van het coronavirus raakt ons allemaal. Ook u als gebouw,- beheerder of eigenaar van een zwembad, hotel, school, sporthal of ander gebouw. Veel van deze gebouwen moeten in periodes dicht en hebben te maken met leegstand. Dit betekent óók een vergroting van het risico op Legionella. Door verminderde doorstroming in de waterleidingen, neemt de kans op bacteriegroei aanzienlijk toe.

Veilig en schoon drinkwater bij leegstand

Door de uitbraak van het coronavirus leven we in een roerige tijd. Als drinkwaterexpert doet Holland Building Maintenance er alles aan om te zorgen dat iedereen veilig gebruik kan blijven maken van kranen, douches, waterleidingen en overige Legionellapreventie in uw gebouw. Ook bij tijdelijke, onvermijdelijke leegstand. Zodat gasten, patiënten en bewoners kunnen vertrouwen op veilig en schoon drinkwater.

Doorpakken na Corona

Zeker nu de periode na alle loc downs tijdens de coronapandemie is het belangrijk om een focus te houden op Legionella. Voordat u het gebouw weer beschikbaar stelt voor medewerkers en bezoekers dient er rekening gehouden te worden met de drinkinstallatie. Het is mogelijk dat door weinig gebruik er een besmetting ontstaan. Neem preventief watermonsters ook is het nog geen “tijd”, maar met een nulmeting is de staat van het drinkwater inzichtelijk en kunnen er tijdig, waar nodig, maatregelen getroffen worden. Neem bijvoorbeeld Legionella douchekoppen van Longus, deze kunnen prima ingezet worden om het gebruik niet te laten stagneren.

Veiligheid staat voorop

Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus, houden al onze medewerkers zich aan strikte hygiënevoorschriften. De veiligheid en kwaliteit van ons werk én het welzijn van onze klanten en medewerkers staat voorop. We doen er alles aan om dit niet in gevaar te brengen.

Samen sterk tegen Corona en Legionella