Legionellapreventie

 • Legionellapreventie

  Legionellapreventie, ofwel legionella voorkomen, is voor u een standaard gegeven wanneer uw bedrijf of organisatie onder de zogenaamde ‘hoog risico groep’ valt. Ook wanneer u een wettelijke zorgplicht hebt of als het gaat om het leveren van gezond (drink)water, dan is legionellapreventie voor u een verplichting. Legionella is een bacterie die een gevaar vormt voor de volksgezondheid. Het voorkomen van legionella is dan ook niet alleen vanuit wettelijk perspectief belangrijk, maar ook ethisch gezien en voor het imago van uw bedrijf een belangrijke preventie om te treffen.

  Meer informatie aanvragen >

  Hoog risico op legionella in uw gebouw? Risicoanalyse en beheerplan verplicht!
  Valt uw bedrijf of gebouw onder de hoog risico groep als het gaat om legionella, dan bent u wettelijk verplicht in het bezit te zijn van een risicoanalyse en een legionella beheersplan conform de BRL6010. Daarbij is het ook uw verantwoordelijkheid dat werkzaamheden of installatietechnische aanpassingen voortkomend uit de risicoanalyse en het beheersplan daadwerkelijk worden uitgevoerd om zo de legionella te voorkomen.

  Legionella preventie als zorgplicht
  Bent u eigenaar van een collectieve drinkwaterinstallatie, dan heeft u zorgplicht. Legionellapreventie is in dat geval een verplichting. U bent namelijk verantwoordelijk (en dus aansprakelijk) voor de waterkwaliteit van de leidingen vanaf de hoofdkraan tot en met de tappunten. Bij een eigen waterwinning bent u verantwoordelijk voor de gehele installatie. Ook die wettelijke zorgplicht maakt dat u in het bezit zou moeten zijn van een legionella beheersplan en dit naar behoren zou moeten uitvoeren.

  Legionellapreventie van A tot Z
  Holland Building Maintenance is uw partner op het gebied van legionellapreventie van A tot Z. De BRL6010 certificering van ons bedrijf is een waarborg voor de kwaliteit en onafhankelijkheid van onze adviezen en maakt dat uw rapportage voldoet aan de huidige wet- en regelgeving voor legionellapreventie.

  U kunt een beroep op Holland Building Maintenance doen voor de volgende werkzaamheden:

  • Het opstellen van een risicoanalyse en beheerplan voor legionellapreventie;
  • Het uitvoeren van de beheermaatregelen;
  • De jaarlijkse keerklepcontrole van uw drinkwaterinstallatie;
  • De jaarlijkse boilerreiniging (verwijdering van boilersediment);
  • Het nemen en analyseren van watermonsters;
  • Het desinfecteren van uw waterleidingen.

  Wilt u legionella voorkomen? Neem dan contact met ons op!
  Wilt u een legionella uitbraak voorkomen in uw organisatie of woning? Dan helpen wij u graag verder. U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen. Wij zijn namelijk dé specialist als het gaat om het voorkomen van legionella. Wij zijn in Barendrecht en Heerlen te vinden en verzorgen legionellapreventie voor bedrijven verspreid over het hele land.

   
   

   


 • 088 900 16 00
  Neem contact op


 • legionella preventie

 • legionella preventie