Legionellabesmetting

 • Legionellabesmetting

  Een legionellabesmetting wilt u het liefst voorkomen. In sommige gevallen is het echter te laat en blijkt er toch een legionellabesmetting in het drinkwater te zijn ontstaan. Wanneer uw organisatie of woning het slachtoffer is van een legionella uitbraak, dan wilt u zo snel mogelijk overgaan tot de bestrijding hiervan. Bij Holland Building komen we direct voor u in actie om de legionellabesmetting te inventariseren en de nodige maatregelen te treffen. Op deze manier kunt u binnen afzienbare tijd weer veilig van uw drinkwater gebruik maken.

  Wat is een legionellabesmetting

  Een legionellabesmetting ontstaat door een legionellabacterie. De legionellabacterie kan groeien in water met een temperatuur van tussen de 20 en 50 graden Celsius. Bij een legionellabesmetting is het (drink)water in de leidingen van uw woning of organisatie besmet met het legionella virus. Een legionella virus kan leiden tot (lichte) griepklachten. In enkele gevallen kan het leiden tot een zware longontsteking. Om deze rede is er een strenge wetgeving als het aankomt op het voorkomen van legionella.

  Het oplopen van een legionellavirus

  In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunt u niet ziek worden door het drinken van besmet water. U kan pas ziek worden van een legionellabesmetting door de kleine druppeltjes die uit het water vrijkomen in te ademen. Dit kan tijdens het douchen of tuinieren gebeuren, door luchtbellen in het water van een bubbelbad, maar ook bij luchtbevochtiging apparaten zoals apneuapparatuur en luchtkoelers. Dit maakt dat bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen, zwembaden en sauna’s verplicht zijn om een legionella beheersplan te maken en aan legionella preventie te doen.

  Legionellabesmetting oplossen

  Om een legionellabesmetting op te lossen kan het spoelen van de leidingen en kranen oplossing bieden. Laat hiervoor minimaal 1 minuut de kranen rustig doorstromen. Doe dit met zowel warm als koud water. Dit kan in enkele gevallen de legionellabesmetting oplossen. In veel gevallen is er echter professionele hulp nodig. Bij Holland building helpen we u graag om de nodig legionella maatregelen te treffen die nodig zijn om de bacteriën te doden. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen u graag verder om van uw legionellabesmetting af te komen.

  Veilig douchen | Desinfectie waterleiding


 • 088 900 16 00
  Neem contact op


 • testfoto

 • testfoto