Legionellabesmetting

 • Hulp bij legionellabesmetting

  Holland Building Maintanance is dé geschikte hulp bij legionellabesmetting. Een legionellabesmetting wilt u het liefst voorkomen. In sommige gevallen is het echter te laat en blijkt er toch een legionellabesmetting in het drinkwater te zijn ontstaan. Wanneer uw organisatie of woning het slachtoffer is van een legionella-uitbraak, dan wilt u zo snel mogelijk overgaan tot de bestrijding hiervan. Wij komen direct voor u in actie met hulp bij de legionellabesmetting door de bestemming te inventariseren en de nodige maatregelen te treffen. Op deze manier maakt u binnen afzienbare tijd weer veilig van uw drinkwater gebruik.

  Snelle hulp bij een legionellabesmetting is van belang

  Een legionellabesmetting ontstaat door een legionellabacterie. De legionellabacterie kan groeien in water met een temperatuur van tussen de 20 en 50 graden Celsius. Bij een legionellabesmetting is het (drink)water in de leidingen van uw woning of organisatie besmet met het legionellavirus. Een legionellavirus kan leiden tot (lichte) griepklachten. In enkele gevallen kan het leiden tot een zware longontsteking. Om deze rede is er een strenge wetgeving als het aankomt op het voorkomen van legionella. Wij bieden uw woning of organisatie hulp bij een legionellabesmetting om hier zo snel mogelijk van af te komen en het legionellavirus te beheren.

  Het oplopen van een legionellavirus

  In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunt u niet ziek worden door het drinken van besmet water. U wordt pas ziek van een legionellabesmetting door de kleine druppeltjes die uit het water vrijkomen in te ademen. Dit kan tijdens het douchen of tuinieren gebeuren, door luchtbellen in het water van een bubbelbad, maar ook bij luchtbevochtiging apparaten zoals apneuapparatuur en luchtkoelers. Dit maakt dat bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen, zwembaden en sauna’s verplicht zijn om een legionellabeheersplan te maken en aan legionellapreventie te doen.

  Schakel ons in om een legionellabesmetting op te lossen

  Om een legionellabesmetting op te lossen kan het spoelen van de leidingen en kranen helpen. Laat hiervoor minimaal één minuut de kranen rustig doorstromen. Doe dit met zowel warm als koud water. Dit kan in enkele gevallen de legionellabesmetting oplossen. In veel gevallen is er echter een professionele partij in het beheer van drinkwater als hulp bij de legionellabesmetting nodig. Wij helpen u graag om de nodige maatregelen te treffen die nodig zijn om de bacteriën te doden. U neemt hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Wij bieden graag hulp bij uw legionellabesmetting.

  Veilig douchen | Desinfectie waterleiding


 • 088 900 16 00
  Neem contact op


 • testfoto

 • testfoto