NEN 1006 Inspectie

 • NEN 1006-inspectie

  Een NEN 1006-inspectie is belangrijk als u eigenaar of beheerder van een collectieve drinkwaterinstallatie bent. Zelf heeft u vaak geen inzage in de staat van uw installatie. Holland Building Maintanance biedt u de oplossing ter waarborging van de veiligheid door het uitvoeren van een dergelijke inspectie.

  Meer informatie aanvragen >

  NEN 1006-inspectie voor locaties met zorgplicht

  De NEN 1006-inspectie is opgezet voor locaties met zowel een prioritaire- als een zorgplicht. Voor de prioritaire locaties worden de inspecties als audit van de installatie ingezet. De NEN 1006-inspectie is een QuickScan voor uw drinkwaterinstallatie. Gedurende de inspectie lopen wij de installatie na conform de NEN 1006-richtlijnen, waarbij wij de volgende punten inspecteren:

  • Aangesloten toestellen en apparaten;
  • Aanwezigheid beveiligingen voor toestellen en apparaten;
  • Leidingmaterialen;
  • Dode leidingdelen;
  • Hotspots;
  • Beheer in hoofdlijnen.

  De bevindingen van de NEN 1006-inspectie worden in rapportagevorm aangeboden met indien nodig de juiste aanbevelingen voor het onderhouden van veilig drinkwater.

  Waarom een NEN 1006-inspectie laten uitvoeren?

  Volgens het drinkwaterbesluit is iedere eigenaar van een collectieve drinkwaterinstallatie verplicht om veilig drinkwater te leveren aan derden. Eigenaren zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water vanaf de watermeter. De wetgeving houdt in dat de installatie goed ontworpen, aangelegd, beheerd en onderhouden moet zijn. Installaties die niet aan de eisen van de NEN 1006-richtlijnen voldoen, kunnen bevorderlijk zijn voor bacteriegroei, zoals de Legionella en E-colli.

  Schakel ons in voor uw inspectie

  Wanneer u een NEN 1006-inspectie wilt laten uitvoeren, staan wij graag voor u klaar. Onze specialisten op het gebied van drinkwaterbeheer voeren deze inspecties bij bedrijven en woningen in het gehele land uit en hebben een brede ervaring. Op deze manier bent u verzekerd van een professionele inspectie en advies waardoor legionella en E-colli wordt voorkomen in uw drinkwater. Wanneer u interesse heeft in een inspectie, neemt u vrijblijvend contact met ons op. We leggen graag de verschillende mogelijkheden aan u uit en plannen een afspraak met u in.

 • testfoto

 • testfoto