Legionellabesmetting, wat nu?

 • Legionellabesmetting, wat nu?

  Legionallabesmetting? Desinfecteer uw leidingnet!
  Heeft u last van een legionella besmetting in uw waterinstallatie? Of is de installatie besmet met een ander organisme? Geen nood. Holland Building Maintenance desinfecteert en reinigt uw drinkwaterinstallatie. Dat is namelijk waarin wij gespecialiseerd zijn: het desinfecteren van waterleidingsystemen.

  Meer informatie aanvragen >

  Waterleidingen desinfecteren – hoe werkt dat?
  Legionellabacteriën zijn niet bestand tegen temperaturen boven de 60oC. De meest voorkomende manier om geïnfecteerde waterinstallaties van hun ongenode gasten te ontdoen is het doorspoelen van de waterinstallatie met heet water: thermische desinfectie. Dit is dé manier om een legionella besmetting te behandelen.

  Legionella besmetting oplossen met een thermische desinfectie
  Het (onderbroken) leidingsysteem wordt vanaf het vulpunt aan het begin van de leiding langzaam gevuld met heet water. Alle tappunten worden vervolgens gedurende 20 minuten met heet water van minimaal 60oC thermisch gedesinfecteerd. Een milieuvriendelijke én doeltreffende behandeling van de legionella besmetting! Daarna wordt elk tappunt nagespoeld met leidingwater en wordt er gecontroleerd of er geen heet water meer aanwezig is.

  Wanneer thermische desinfectie niet het gewenste resultaat oplevert met betrekking tot de legionella besmetting, is chemische desinfectie noodzakelijk.

  Legionella besmetting oplossen met een chemische desinfectie
  Chemische desinfectie heeft wat meer voeten in de aarde. Daarvoor is het noodzakelijk dat uw installatie wordt afgekoppeld van het openbare net, waarna het leidingsysteem langzaam gevuld wordt met een chemisch desinfectiemiddel. Na het vullen wordt op ieder tappunt gemeten of de juiste concentratie van het desinfectiemiddel aanwezig is. Bij ieder tappunt wordt een waarschuwingskaart geplaatst.

  Als het hele leidingsysteem is gevuld met desinfectiemiddel moet dit minimaal 4 uur inwerken. Daarna worden de leidingsystemen grondig gespoeld met schoon leidingwater en vindt controle van de tappunten plaats. Er mag immers absoluut geen desinfectiemiddel meer aanwezig zijn! Hierna wordt het leidingsysteem weer aangesloten op het openbare net en is alles weer veilig voor gebruik. De legionella besmetting is opgelost!

  Wilt u een legionella besmetting voorblijven? Zorg dan voor een legionella beheersplan. Dit is immers waar legionellapreventie mee begint.


 • 088 900 16 00
  Neem contact op


 • testfoto

 • testfoto