Legionellapreventie België

 • Legionellapreventie België

  Legionella is een bacterie die een gevaar vormt voor de volksgezondheid. Een besmetting met de schadelijke bacterie kan legionellagriep veroorzaken, maar u kunt ook te maken krijgen met een ernstige longontsteking als u met de bacterie besmet wordt. Om de volksgezondheid te beschermen, is het van belang om te investeren in legionellapreventie. Legionellapreventie België betreft het doorvoeren van diverse maatregelen om besmettingen met deze gevaarlijke bacterie te voorkomen, zodat de volksgezondheid niet aangetast wordt.

  Meer informatie aanvragen >

  Legionellapreventie België: voor wie?

  Sommige organisaties zijn wettelijk verplicht om te investeren in legionellapreventie. Valt uw bedrijf of gebouw onder de risicogroep als het gaat om de bacterie legionella, dan bent u wettelijk verplicht in het bezit te zijn van een legionella beheersplan en een risicoanalyse met oog op de bacterie. Ook is het uw verantwoordelijkheid dat de werkzaamheden die voortkomen uit de risicoanalyse en het beheersplan, daadwerkelijk worden uitgevoerd in uw organisatie.

  Bent u eigenaar van een drinkwaterinstallatie voor collectief gebruik, dan bent u ook verplicht om te investeren in legionellapreventie België. U bent namelijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor de kwaliteit van het water uit de installatie, wat betekent dat u moet investeren in de bestrijding van de schadelijke bacterie.

  Holland Building Maintenance: uw expert voor legionellapreventie België

  Zoekt u een ervaren specialist voor legionellapreventie België? Dan bent u bij Holland Building Maintenance aan het juiste adres. Onze experts zijn al vele jaren gespecialiseerd in het opstellen van een risicoanalyse en beheersplan voor legionellapreventie, maar kunnen u ook helpen met het uitvoeren van de maatregelen die uit deze officiële documenten voortkomen. Of u nu verplicht bent om te investeren in legionellapreventie of dit vrijwillig doet om uw organisatie te verbeteren: wij ondersteunen u graag.

  Holland Building Maintenance heeft een BRL6010 certificering. Dit betekent dat ons bedrijf de hoogste kwaliteit kan waarborgen en bovendien altijd onafhankelijke adviezen geeft. Daarnaast weet u door de officiële certificering zeker dat uw rapportage voor legionellapreventie België voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. Maakt u gebruik van onze expertise, dan weet u zeker dat u een goede investering doet.

  Legionellapreventie België met Holland Building Maintenance

  Holland Building Maintenance kan u voorzien van professionele legionellapreventie België van A tot Z. U kunt een beroep doen op onze ervaren experts voor de volgende werkzaamheden:

  • Het opstellen van een volledige risicoanalyse en een compleet beheersplan voor legionellapreventie.
  • Het vakkundig uitvoeren van beheermaatregelen, zoals beschreven in het beheersplan voor legionellapreventie.
  • Het uitvoeren van een jaarlijkse keerklepcontrole van uw drinkwaterinstallatie.
  • Het jaarlijks reinigen van uw boiler, waarbij boilersediment vakkundig wordt verwijderd om een mogelijke besmetting met de bacterie te voorkomen.
  • Het nemen en analyseren van watermonsters, om deze monsters vervolgens vakkundig te testen op de mogelijke aanwezigheid van de schadelijke bacterie.
  • Het desinfecteren van uw waterleidingen, zodat een mogelijke besmetting met legionella voorkomen wordt.

  Wilt u gebruik maken van één of meerdere van bovenstaande diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en investeer in professionele legionellapreventie België door Holland Building Maintenance.

  Veelgestelde vragen over legionellapreventie België

  Wat is de huidige wetgeving omtrent legionella in België?

  Het is voor bedrijven met een publieke functie en waar bezoekers kunnen worden blootgesteld aan aerosol verplicht om een risicoanalyse en beheersplannen op te laten stellen. Dit om de verspreiding van het legionellabacterie en besmetting hiervan tot een medium te kunnen beperken.

  Voert Holland Building risicoanalyses en beheersplannen uit in België?

  Holland Building kan alle diensten verlenen als het aankomt op legionellapreventie binnen uw organisatie of bedrijf. U kunt hierbij denken aan de wettelijk verplichte risicoanalyse en beheersplannen, maar ook voor onder andere een jaarlijkse keerklepcontrole, reinigen van uw boiler of het nemen van watermonsters kunt u bij ons terecht. In deze gevallen komt een van onze professionals bij uw organisatie of bedrijf langs om de nodige metingen en werkzaamheden uit te voeren.


 • 088 900 16 00
  Neem contact op


 • boiler reinigen

 • boiler reinigen